Ik ben het zat! Of beter: WIJ zijn het zat. Dit boek is het laatste boek uit een hele trilogie maar dit boek wordt maar niet vertaald! Dit is ook een van de series waardoor @jufannesophie en ik ‘club de lecture d'élite’ hebben opgericht. Wij zijn het dus zat. Zat om te wachten. We gaan deze in het Engels lezen. Tot zo!

Het is 2041. Er is al een hoop gebeurd op Maan Basis Alfa en dat terwijl Dash en de rest van de bewoners er pas 8 maanden zijn. De eerste bewoners van de maan zijn een aantal gezinnen van wetenschappers en wat anderen. Ook zijn er de vreselijke Sjobergs. Veel geld betaald om ook op de maan te mogen verblijven. En dan wordt Lars Sjoberg ziek. Hij is vergiftigd. Dash loste al eerder wat zaken op daarboven en is wederom de uitverkorene.

De overgang van naar Nederlands naar Engels doet me niks. Ik zit er meteen weer in en laat me zien dat de vertaling echt heel goed is gedaan! De vibe is helemaal te gek! Ook de namen zijn hetzelfde en dat scheelt een hele hoop. Dit is nu al de beste beslissing van de maand. Ik wil weten hoe het afloopt en ik word niet teleurgesteld. Hadden ze ook niet moeten proberen trouwens! Want tijdens zo een lockdown kunnen de kleinste dingen me helemaal knetter gestoord maken. Let op! Nu komt er een intelligent bruggetje. Net als op Maan Basis Alfa…

Ik stel me dit voor en doe vooral met me mee. Complete lockdown en als ik toch onbeschermd naar buiten gaat ben ik sowieso dood. De meeste huisgenoten zijn vreselijk en er is echt heeeeeeeelemaal niks te doen! Ik kan niets online bestellen en m’n eten is allemaal een soort van puree. Ik slaap in een veel te kleine cabine en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het dus niet raar dat je daar SpaceFever van krijgt.

Er gebeuren weer een hoop fijne dingen en op blz 217 weet ik zeker wie het heeft gedaan! Maar het is vast weer zoiets bij Wie Is De Mol. Ik weet namelijk altijd meteen wie het is! Totdat diegene eruit ligt. 15 bladzijde verder is de verdachte alweer uit mn hoofd want er is een nieuwe! Nu weet ik het echt zeker! En al die tijd was het al recht voor m’n ogen te lezen. Ik heb de dader! Of toch niet... Ineens ben ik weer niet zo zeker van m’n zaak door een recent turn on events. En op het moment dat ik een nieuwe verdachte heb kan ik dat idee weer uit m’n hoofd zetten. De ontknoping is weer helemaal te gek! Had ik nooit aan gedacht…

De beste who-dun-it ooit! Of nou ja... misschien niet de beste ooit ooit maar voor mij dan. Het is absoluut de moeite waard om de trilogie af te gaan lezen en te weten te komen hoe het afloopt!

ps. het is ook super spannend.