Moet ik het echt nog eens zeggen? Dat wanneer er nieuwe ATLA content is het bij mij terecht komt? Echt? Oke. Leg ik het toch nog een keer uit. Avatar: The Last Airbender is veruit de beste animatieserie ooit. En ik wil er gewoon meer van. En nu heeft Toph haar eigenste comic. Ik gaat leze. Tot zo!

Toph Beifong heeft haar Metalbanding Academy opgezet en alles loopt op rolletjes. En als je Toph een beetje kent vind ze dat het meest fantastische dat er is! Als je wenkbrauwen nu omhoog gaan dan zit je goed. Dan hoor je erbij. Toph vind dat heulemaal niet fantastisch! Poepsaai is het. Beetje actie in de tent mag wel.

Met precies 1 scheet ben ik er doorheen. Maar laat dan ook wel een hele fijne scheet. De illustraties zijn tof en de spirit van Toph druipen van de pagina’s. Natuurlijk kan ook dit verhaal niet zonder een kleine levensles. Geen geniale. Maar wel een klassieker. Ik geniet ervan.

Er is dus een Metalbend Academy dus vind dit verhaal een flinke tijd na de overwinning op Firelord Ozai plaats. Kan je het dan lezen als je nog nooit iets hebt gezien of gelezen? Ja. Dat kan. Als je kan lezen. Als je niet kunt lezen kan je plaatjes kijken. Is het dan te begrijpen? Ook. Hier en daar wordt ik nog even herinnerd aan het een en ander. Voor mij nostalgie en voor de niet-kenner wat achtergrond info.

Even over de nostalgie… Weet je nog dat ze door The Cave of Two Lovers dwalen? Iemand uit die aflevering is er ook bij. En dat vind ik helemaal leuk! Maar hou je van Aang, Katara of Suko? Dan heb je toch echt pech.

Om de zoveel tijd komt er zoiets uit van deze franchise. Maar de grotere verhalen lijken nu even voorbij te zijn en dat wind ik eerlijk gezegd wel jammer. Dan krijg je er een beetje diepte in en wil je wachten op hoe het verder gaat. Alhoewel… ik wachtte eigenlijk gewoon tot ze alle drie uit waren gekomen zodat er ook een toffe hardcover library edition uitkwam zodat ik die dan weer kan lezen. Alles in ene keer. Maar goed. Bij de volgende is Suki aan de beurt!