De oplettende lezeraar… is dat een woord? “LEZERAAR” De spellingscontrole zegt van niet maar ik weet toch echt wel zeker dat jij weet wat ik bedoel! De oplettende lezer, dat kent de grammarnazi die ergens in m’n computer zit wel, ziet dat dit boek van Maz Evans is. Diezelfde Maz Evans van de Chaotische Goden vierologie (da woord kent ie ook nie). Diezelfde Maz Evans die mij keihard raakte in het derde deel daarvan. En toen ik dit bij @mglnrd voorbij zag komen heb ik het meteen besteld. Zonder vragen te stellen. Ik ben namelijk super benieuwd wat ze zoal nog meer schrijft. Gaat me dit ook weer in tranen helpen? Om dat te weten te komen moet ik gaan lezen. Zal ik dat nu maar gaan doen dan? Of heb ik nog meer te vertellen? Volgens mij niet… JAWEL! Er zijn quotes van @lisathompsonwrites en MG in te lezen! Dus moet het wel goed zijn toch? Ik ga nu echt lezen. Tot zo!

Scarlett Five heeft emoties. Niet zo bijzonder denk je nu maar dat ligt wel even iets anders bij haar. Want wat nou als je die emoties onderdrukt. En dat je dan boos wordt. Heel erg boos. Maar niet naar buiten laat. Wat dan? Tja… daarvoor moet je het zelf gaan lezen. Maar de cover geeft al het een en ander weg. Of je leest de achterkant. Daar staan wel wat spoilers. Maar hoe moet Scarlett nou omgaan met dit probleem?

Wederom heeft Maz meteen m’n lach te pakken. Ze schrijft echt hilarisch. En groots. Echt heel erg groots. En dat komt mooi van pas als je over grootse gevoelens wilt gaan schrijven. Scarlett is een super theatraal kind en ik kan me aardig in haar vinden. We zijn al snel vrienden. We zijn snel vrienden om we kunnen bonden. Zij heeft dezelfde opvatting over broccoli als ik. Als je dit op m’n website leest staat hieronder een prachtig liedje wat ik zing over de liefde die ik voor broccoli voel. En als je het ergens anders leest… tja… gemiste kans.
(soort van recensie gaat verder onder de video)

Lisa zegt dat het een briljante mix is van humor en hoe om te gaan met je emoties. Daar heb ik dus weinig aan toe te voegen. Behalve dan dat ik dat ook vind. Want dat had ze er niet bij gezet. Maar dat wist ze dan ook niet. Emoties spelen dus een grote rol. Want als je grootse emoties hebt heeft dat effect op de mensen om je heen. En helemaaaaaaal die van Scarlett. Ik ben iemand die nog steeds uitzoekt hoe mijn emoties en gevoelens precies werken. Wanneer voel ik wat en hoe moet ik daar uiting aan geven. Ik gun elk kind om daar zo vroeg mogelijk mee in aanraking te komen en wat is dan een betere manier dan er ook keihard mee te lachen!

Het is nog niet vertaald maar ik hoop dat er een uitgeverij is die dit gaat doen. Achterin dit boek zijn de twee volgende delen alweer aangekondigd! Moet er wel een briljante vertaler op gezet worden trouwens. Maar dat moet eigenlijk altijd. Bij elke vertaling. Maar dat is geen nieuws. Ik verwacht eigenlijk niet dat ik de serie verder ga lezen hoor. Niet omdat ik het stom vind maar omdat het voor wat jongere kinderen is. Tenzij het ineen voor m’n voeten ligt. Want ik had wel een awesome tijd met dit verhaal en de tekeningen! Groots, absurt, hilarisch. Dat is het. En je leert er wat van. Vooral als je het meteen bespreekbaar maakt. Ohja! Als je nou Engels aan het leren bent dan is dit helemaal te gek!