Ik weet het nog als de dag van gisteren! De cover van deel 1, Reisbureau Wereldvreemd, sprak me totaal niet aan en toch nam ik de gok. (DAT ZOU JIJ OOK MOETEN DOEN!) Ik stapte in het grootste avontuur van mijn leven. Misschien overdrijf ik een beetje hoor. Let maar niet op mij. Het grootste avontuur van het lezen van een boek waarvan je niet teveel verwachtingen hebt door de cover. Toch gek hoeveel een boekcover met me doet. Ook weer niet gek. Ik ben namelijk een nogal visueel ingesteld man. Maar na de laatste bladzijde wist ik het. Dit is een serie die ik ga volgen. Dit is iets waarop ik wil wachten. Dit is een serie waar ik in het Engels mee doorga. Eigenlijk wist ik het al eerder hoor. Maar de laatste bladzijde klinkt gewoon goed. Klinkt epischer. En je ziet de foto al. De cover is te gek! Ik bestelde dit bij mijn nieuwe favoriete Engelse bookshop @wonderlandbookshop want nu heb ik een persoonlijk gesigneerd exemplaar. Dat vind ik leuk. Nu ga ik lezen hoor. Tot zo!

Nadat Flick een lijpe nieuwe wereld in stapte zijn we een avontuur verder. Er komt een brief geadresseerd aan Jonathan met de mededeling dat er een wereld aan het vergaan is. Iedereen moet worden gered. Drama. 

Het fijne is dat ik niet lang hoef te wachten tot het echt gaat beginnen. Geen lange inleidingen. Geen lange hoofdstukken om de wereld te schetsen. Dat heb ik allemaal al gehad. Gewoon na twee hoofdstukken BAM! Ik zit er weer helemaal in. Van Nederlands naar Engels overstappen is geen probleem. Het is precies zoals ik me herinner. Maar als je denkt dat dit een verhaal is over daadwerkelijk een reisbureau, dat het grootste avontuur een reisje naar nieuw Zeeland boeken is dan heb je het fout. Het is grootser dan dat. Veel en veel grootser. Een enorme magische wereld, of eerder werelden ligt aan mijn voeten. Ik ben blij dat ik deze serie ken! Ik houd van magische werelden. En jij ook! Tenzij je magie stom vindt. Dan is dit absoluut niks voor jou. Dan moet je het gewoon laten liggen.

Ook als je een mens met watervrees bent moet je vooral ver ver ver weg van dit boek blijven. Want @ldlapinski neemt je mee naar de zee. Dat rijmt! Naar piraten. Naar een platte wereld. Met een beetje een Neverending Story premiss. Stiekem is het ook een aanklacht tegen eerdere generaties en een voorspelling voor de komende. And i love it! Ik wil zoveel mogelijk in ene keer lezen en heb het zo snel mogelijk uit hebben. Dat is dus wel 5 manen waard. 

Slim. Dat is het. Heel slim. L.D. kan alles wat ze maar wil verzinnen en het klopt nog steeds. De meest bizarre werelden scheppen zonder dat dat raar aan gaat voelen. Ik wil meer van dit. En dat krijg ik ook. Ik moet alleen wel nog een jaar wachten. En dat doe ik graag. Binnenkort komt ook dit deel in het Nederlands uit. Begin gewoon snel in deel 1 en heb een super fun time!

ps. De Fontein is de uitgeverij van de Nederlandse versie!