En dan staat je naam op de cover van een boek! De boeken van @uitgeverijbillybones hebben ervoor gezorgd dat ik weer liefde voor boeken heb gekregen. De meeste raken me altijd weer en zij heerlijk om te lezen (ook als je niet zo van lezen houdt). En toen mocht ik dit boek vooruitlezen. En toen zei ik er iets over. En nu staat dat op de cover. Alleen maar liefde voor Billy Bones! ❤

Jesse heeft een moeder én een vader. Eerder kon Jesse met zijn vader spelen en lachen. Maar ja…  nu is hij 10. Dan ga je je toch een beetje schamen voor je rare pa. En als hij je ook nog eens voor schut zet voor de hele school… maar dan komt Jesse erachter wie zijn vader is. Wie hij écht is… 

“Twaalf jaar geleden…” Zo begint het . “Intressant. Hmmm. Oeeeeee.” zijn geluiden die ik naast de woorden die ik lees in mijn hoofd hoor. Science Fiction (SF). Daar heb ik zin in! En als ik even later de woorden ‘Wookie, Darth Vader en alien monsters’ lees ben ik eigenlijk al om. 

☑ Achtervolgingen
☑ UFO’s
☑ Aliens
☑ Gevangenschap
☑ Ontsnappingen
☑ Zoekacties
☑ Ongeloof
☑ Etc…

‘Ruimtegekte’ heeft voor mij alles voor een spannend SF verhaal. Het is echt een te gek boek waarin mij 10-jarige zelf niet zou willen stoppen met lezen! En je hoeft absoluut niet van SF te houden om deze te gek te vinden. ‘Ruimtegekte’ gaat namelijk vooral over de emotionele zoektocht van een liefdevolle vader en zoon. Op zoek naar elkaar. Emoties heel stiekem vermomd als een SF.

Ik ben in hoofdstuk drie en er druipen tranen over m’n wangen. Een vader die contact zoekt met zijn zoon die ouder wordt. Jesse’s gedachten aan de fijne momenten met zijn vader schieten door zijn hoofd. En ik kijk naar mezelf. Vader-zoon relaties in boeken raken mij. O Jesse… Wist je maar hoe waardevol juist die herinneren later voor je gaan zijn. 

Dit boek verkent de mogelijkheden van het o zo grote universum. Zijn we alleen of is er misschien ook ander leven? En als er ander leven is, hoe gaan wij met hen om? En zij met ons?!?

ps. 5 manen omdat quote? Een halfje erbij. Sue me.