Ik zag iets over @ldlapinski voorbijkomen bij @digressica (die van Nevermoor) en dan kan ik het niet laten even het een en ander op te zoeken. Ziet ik deze cover! Niet dat ik het mooi vind en ook de titel spreekt me niet aan. Maar als Jessica zegt dat het goed is dan zal het wel zo zijn. Ik ga het gewoon lezen. Tot zo!

Flick wandelt een deur binnen waar ze allemaal koffers vind. Bij Reisbureau Wereldvreemd. Met toegang tot de bizarste plekken. Het worden geen gewone reisjes. Niet zonder gevaar. Niet zonder magie. Het worden geen reisjes. Het wordt een queeste.

Natuurlijk begin ik meteen met de nodige vergelijkingen maken en zeg tegen mezelf dat ik daar ook weer meteen mee moet stoppen. Ik ga niet nog eens de fout maken zoals bij Nevermoor 1. Kapot vergelijken en dan te laag beoordelen. Tuurlijk is de beïnvloeding en inspiratie van classics te lezen. Maar Kunnen mensen überhaupt nog origineel gedachtes hebben? 

Nadat ik uitgefilosofeer ben ga ik verder. En eigenlijk vind ik alles aan dit boek tof. Behalve dan de cover en de titel… De Duitsers hebben dit ‘StrangeWorlds’ genoemd. DE DUITSERS! Dat zijn die types die echt ALLES naar het Duits vertalen. Maar die titel had hierop ook zeker niet misstaan. 

Flick heeft magische krachten. Dat weet ze niet en ze heeft echt geen idee wat ze ermee kan. Na het boek uit te hebben weet ik daar ook nog steeds heel weinig over. Ik weet alleen dat het een te gek verhaal is waar ik meer van wil. Dat ik ook de werelden wil verkennen en vooral een aantal dingen heul graag wil weten. Want het is immers geen simpel reisverhaal. Er zijn verdwijningen, zoektochten, gevechten en sarcastische opmerkingen. De wereld waarin ik nu leef staat stil. Reisbureau Wereldvreemd neemt me even mee naar de spannendste en interessantste uithoeken van het multiversum. 

Dit is het debuut van LD. Een knetter goeie. En ik doe er gewoon een half maantje extra bij. BOEM! Dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik aaaaaaaaaallaaaang wist dat dit een hit zou worden als het eenmaal zover is.