2022 heeft een queeste voor me. Die heb ik wel zelf moeten bedenken. Dus ik heb een queeste voor me. In oktober komt het vierde deel van Nevermoor uit. Daar hebt ik waanzinnig veel zin in want ik ben fan. Tot nu toe heb ik het in het Nederlands gelezen maar wil in het engels verder. Maar ja… is dat wel zo handig in fantasy verhalen? Met al die namen enzo. Dus ik ga opnieuw beginnen in het Engels. Elk kwartaal een deel en als het laatste kwartaal aanbreekt is het feest!
Ik heb de Amerikaanse versie in huis gehaald. Vraag me niet waarom. Toch ga ik antwoord geven op je niet gestelde vraag. Daarom. Ik kwam het tegen. De cover sprak me een soort van aan. Want ik weet nou niet hoe mooi ik het vind. Volgens mij wel tof. Het heeft iets klassieks. Helemaal als je de papieren cover eraf haalt heeft de linnen rug iets ouderwets. Daar houd ik dan wel weer van. Ook ben ik behoorlijk benieuwd hoe dit gaat zijn. Met lezen dan. Is het zo goed als dat het in mijn hoofd is? Het eerste deel heb ik toen ik het voor het eerst las enorm vergeleken met Harry Potter. Maar goed. Genoeg geouwehoerd. Ik moet er gewoon achterkomen. Ik ga lezen. Tot zo.

Morrigan is vervloekt. Niet echt handig voor een fijn, rustig en/of blij leven. De mensen geven je immers overal de schuld van. En je pa alle schade maar betalen die je niet hebt aangericht. Of toch wel? En dan ineens wordt alles anders. Maar echt alles. Van dood naar levend zeg maar. Ineens is ze in Nevermoor, moet ze opdrachten doen om in een of andere Wunder Society te kunnen komen. Super raar leven heeft ze.

Maar wat is dat rare leven awesome op papier gezet! De tweede keer is het nog meer awesome! Ik kan het verhaal beter plaatsen en alles enzo. Ik sjees door het verhaal en als ik het einde nader begin ik me iets te realiseren. Allereerst “Dit is de meest awesome queeste ooit!” En dan even later
WAT HEB IK MEZELF AANGEDAAN?! NU MOET IK TOT APRIL WACHTEN TOT IK DEEL 2 MAG LEZEN! NOOOOOOOO!
Tja… de queeste houdt in dat ik elk kwartaal een deel lees zodat ik in oktober het vierde deel kan oppakken. Maar ik wil nu alles achterelkaar lezen. Dit is namelijk mega te gek joh! Het leest zo heerlijk en de wereld zit goed in elkaar. Ik ben zo hard aan het genieten. Dit is nu al het beste leesidee van het jaar. Het is alles en meer van wat ik me ervan voorstelde. En er is me iets opgevallen. En niet inhoudelijk.

Volgens mij heb ik de perfecte leeservaring ontdekt. Voor mij dan. Misschien denk jij wel iets heel anders. Waarschijnlijk wel… Wat ik aan dit boek suuuuper fijn vind is het formaat. Iets kleiner dan het standaard formaat, maar iets groter dan de Britse paperbacks. Het papier is precies de goeie dikte en de letters die erop gedrukt zijn hebben een font dat me goed ligt. Het leest echt lekker. En dan de regelafstand. Precies goed. Serieus. Waarom praten we hier niet vaker over?! Maar goed…

Ik moet dus wachten tot april. En dat doe ik ook gewoon. Ik kan dat. Dat geduld heb ik. Want anders heb ik het straks ineens allemaal uit en moet ik echt kneitertjes lang wachten. Daar heb ik al helemaal geen zin in. Dus ik zet mijn eerste natuur aan de kant en zoek ergens mijn lange termijn denken knop. Daar heb ik altijd super veel moeiten mee om te vinden overigens. Het is niet dat er niks anders meer te lezen is uit mijn overkoepelende queeste. Ik kan me alleen moeilijk voorstellen dat er iets toffers bij zit dan Wundersmith: the Calling of Morrigan Crow. Ik heb zo een enorme zin in mijn crush! Ik ben namelijk stiekem verliefd op Ezra. Dat is wel te lezen is een soort van recensie. Want die bestaat namelijk. Toen ik de Nederlandse las. Ik krijg het er al helemaal warm van. En daarom krijgt deze niet de volle vijf manen. Want waar moet ik vanaf daar nog heen? Precies! Maar dit eerste deel heeft absoluut meer indruk gedrukt dan de eerste keer dat ik het las. Het is absoluut een eigen wereld met een eigen verhaal. Eigen karakters en een eigen alles. Tuurlijk kan ik de Harry Potter link nog steeds wel maken, maar dat doe ik lekker niet. Daar is het te goed voor. Ik ga snel iets anders lezen voordat ik ineens toch deel twee pak. Doei!