Mede door dit boek ben ik aan deze queeste begonnen. Het gaf een hele mooie reden om The Goldfish Boy nog eens te gaan lezen. En als je je afvraagt waarom dan verwijs ik je door naar de foto. Dit speelt zich namelijk af in het universum van Matthew. Maar dit keer zet @lisathomsonwrites Melody in het zonnetje. Ik ga lezen. Tot zo!

Melody Bird houdt ervan om op de begraafplaats vlakbij haar huis te zijn. Het is er rustig. En dan vind ze iemand. Hal. Hij is geheimagent en zit daar voor een belangrijke missie. Melody wordt daarin meegezogen. Binnen de kortste keren kan ze niet meer terug.

Ik ben echt super benieuwd hoe dit gaat zijn. De eerste drie boeken kwamen zo dichtbij. Zat ik zo anders in mijn lijf en hoofd. En dat merk ik ook wel een beetje. Doordat ik de emotionele zwaarheid een plek heb kunnen geven voelt dit verhaal anders. Ik kan me wat meer op het mysterie focussen en dat is toch ook wel fijn. Maar nog steeds voert emotie de bovenhand.

Niets is wat het lijkt en iedereen heeft wel iets. Ergens denk ik alle verhalen van Lisa in dit ene boek te herkennen en i love it. Ik love het niet zo hard als andere van haar maar toch. Dat is natuurlijk niet iets negatiefs hรจ! Want om eerlijk te zijn is het eigenlijk niet eerlijk. Dit boek moet bijvoorbeeld opboksen tegen mijn lievelingsboek! En dan denk ik ook weer even aan de druk wat schrijvers moeten ervaren om elke keer weer iemands nieuwe lievelingsboek te moeten schrijven.

Maar ik heb het met Melody te doen. Ze voelt zich steeds meer alleen en vindt dan Hal op de begraafplaats. Daar vindt ze de afleiding om niet aan haar problemen te hoeven denken. En groot gelijk heeft ze, want het is me een partij mysterieus. Maar Lisa kennende heeft Hal vast meer achter zich schuilen dan hij doet lijken. En natuurlijk zitten er allemaal andere karakters in die ze met 3 zinnen weer ontiegelijk veel diepte geeft. Daarom houd ik zo van haar werk. Zo zit er een volwassene in die ook wel een tripje naar de psycholoog kan gebruiken. Een nare guy. #understatement

Weer een Lisa klassieker die ik met alle liefde aan je aanraad en in mei de vertaling bij @uitgeverijbillybones