Dit was mijn kennismaking met @lisathompsonwrites Ik had echt net ontdekt hoe tof lezen ook alweer was en ging opzoek naar meer. Deze cover kwam voorbij en de titel, De Goudvisjongen in het Nederlands, intrigeerde me. Wat misschien wel leuk is om te vertellen is dat ik toen heeeeeelemaal niet lekker in m’n vel zat. Tot zo!

Metthew is bang. Misschien is het beter om te zeggen waar hij wel van houdt. Zo houdt hij van een hele schone kamer en ultra schone handen. Ook houdt hij van notities maken en van de hele dag binnen in zijn kamer zitten. En is er ineen een kleuter verdwenen. Dat uitzicht op zijn kamer komt nu goed uit.

Ik zei net al dat ik dit las toen ik me niet echt lekker voelde. Dit is een beetje een understatement. Als je me al even volgt weet je er misschien al iets van maar wat je misschien nog niet weet is dat dit boek bijzonder voor me zou gaan worden. Dit boek bleek ik op precies het goede moment te gaan lezen want net als Metthew worstelde ik met angsten. Angsten die nieuw voor me waren en ik op de een of andere manier mee om moest gaan. Vooral moest leren begrijpen. En ondanks dat Matthew met een soort van totaal andere angsten worstelt raakte mij dit aan alle kanten. Ik begreep het. Ik snapte het. Ik voelde het.

Het herlezen heeft iets nostalgisch. Het brengt me terug naar twee jaar terug. Naar het uren lang niks doen en in spanning zitten te wachten tot het misschien wel vanzelf over zou gaan. Lezen heeft daar sowieso verandering in gebracht maar dat is iets voor een andere queeste. Dit was het boek dat me liet zien dat moderne kinderboeken ook de mentale gezondheid bespreekbaar maken. Dat ze je erkenning geven en ook kan leren herkennen. Helemaal als je nog niet goed weet wat er in je lijf en hoofd gebeurd kan dit zo veel helpen. Lisa weet mij op een waanzinnige manier uit te leggen wat er met me gebeurd zonder mij te kennen. En dat vervolgens vermommen als een mysterie (het moet immers wel leuk blijven) .Ik heb eigenlijk niks over de inhoud gezegd maar dat geeft niks. In mijn proces heb ik echt iets aan dit boek gehad. Het juiste boek op het juiste moment. Maar echt.