Natuurlijk ben je ontzettend teleurgesteld en hang je op dit moment in de gordijnen. Want hoe is dit nou weer mogelijk! Het kan toch niet zo zijn dat mijn @lisathompsonwrites queeste nu al is afgelopen?! Ik sta notabene met drie DRIE boeken in mijn handen die ik niet heb besproken. En dan kan ik je zeggen van wel. Waar ik de andere las toen ik nog geen echte soort van recensent was heb ik dat met deze wel gedaan. Dus gewoon een beetje scrollen en misschien kom je nog wel wat leuke tips tegen. Nu ga ik even terugkijken op deze queeste. Heb ik eruit gehaald wat ik hoopte of had ik er meer van verwacht? Ben ik nog steeds fan of is Lisa afgelegen naar de diepste krochten van de boekenplank waar nooit iemand haar zal vinden?

Oke. Het moge duidelijk zijn dat dat laatste absoluut niet het geval is. Ik ben nog steeds groot fan. Misschien wel de grootste Ik heb immers een t-shirt en alles enzo! Dan kan het haast niet anders. Toch? Maar wat vond ik van deze queeste…Ik vond het bijzonder, heftig, prachtig, intens, spannend, emotioneel, grappig, lief, verhelderend en nog wat woorden waar ik nu even niet op kan komen. Het ging niet zoals ik verwacht had. Het deed meer met me dan ik op de planning had staan. Het heeft me van alles laten voelen en op een andere manier dan de eerste keer lezen. Het heeft nieuwe portalen in mij opengezet. Van die dingen die nog net even een zetje nodig hadden om weer wat meer rust te kunnen krijgen. Net even dat beetje meer acceptatie en omarming. Lisa zal tot mijn einde in mijn hoofd blijven. Het zal een herinnering zijn aan een tijd waarin ik een groei doormaakte. En die herinnering kan ik altijd weer tot leven wekken door haar boeken te lezen. Ik heb wederom ervaren hoe fijn boeken zijn. Dat ik me kan laten onderdompelen in een nieuwe wereld en kan laten verrassen. Dat die werelden zo dichtbij kunnen komen dat ze meer doen dan verrassen. Dat ze je leren voelen.

Zo. En nu is het wel even klaar met het schrijven van sentimentele stukjes over boeken. Dat komt wel weer als het nieuwe boek van @pieterkoolwijk op de mat ligt…