Echt? Ga ik hier het jaar mee aftrappen? Jup. Het is namelijk een klassieker. Voor mij dan. En ik heb nog een hoofdrol ook! Samen met m’n zus. Ooit van m’n moeder gekregen en ruim 20 jaar geleden las ik het voor het laatst. Is de tand des tijds bikkelhard of verdrink ik in nostalgie? Wauw. Prachtig. Ik verwacht niet dit soort hoogstaande poëzie. Ik ga lezen! Tot zo.

Het huis staat in de brand maar dan wordt Barbara #zus wakker. Het was een droom. Maar dan woont er ineens een nieuwe jongen naast haar. Die heet Bas #ik Ze zijn even oud en zitten op dezelfde school. Toch kennen ze elkaar niet. Hoe is dit mogelijk? Alles wijst erop dat Bas een geest is. Maar echt.

We kennen de serie van @rl_stine1 allemaal. Neem ik aan. Tenzij ik volgers heb die zó klein zijn dat ze bijna niet met het blote oog te zien zijn. Anders excuses. Ben je wel zo oud als ik en je kent het niet? Brrrr… het kippenvel staat me op de armen. Je moet je toch wel echt een beetje gaan schamen. Dat je dit specifieke boek niet kent vind ik niet erg. Dat lucht vast een beetje op! Maar over dit boek…

Het verhaal zit nog heel vaag in mijn hoofd als ik begin, maar hoe het precies afloopt weet ik eigenlijk niet meer. Ergens wil ik graag dit boekje lekker afkraken. Gewoon daarom. Of omdat ik denk dat dit om de een of andere manier een hele foute slechte serie is ofzo. Maar ik doe het niet. Nou ja… misschien straks een beetje… omdat het kan. Ik vond het namelijk best wel tof! Ik was echt benieuwd hoe het af zou gaan lopen en, voor zo lang het duurde, was het spannend! Ik vlieg door het verhaal heen. Dan gebeurt er dit en dan weer dat. Lekker to the point en geen geneuzel. Stiekem weet je vanaf pagina 1 al hoe de soort van vork een soort van in de steel zit. Niet erg. 

Maar stel… je bent 10. En je houdt niet zo heel erg van enge verhalen. Sla deze dan sowieso over. Ik stond namelijk ook af en toe een beetje zo van… wow… en brrrr… Ik werd er weer even aan herinnert dat levend verbranden niet zo’n jofel uiteinde is. Gelukkig is het maar een verhaal. Maar het staat wel zo op het papier dat de naam ‘Kippenvel’ met eer gedragen mag worden.