Met deze titel komt er een einde aan een queeste. Die ene waarin ik alle titels uit het Spoorwegmuseum lees. Misschien niet echt alles. Wel de planken met de 10+ boeken. Deze valt daar dan weer net onder maar stond er wel op. Dus lezen maar. En er staat een trein op.  En dan is het ook net Halloween geweest enzo. Helemaal toepasselijk dit. Wat kan er nou mis gaan? Ik ga lezen. Tot zo.

Vijf bijzondere personen reizen af naar Transsylvanië. Daar woont graaf Dracula. En er is iets wat geregeld moet worden met die guy. Beter gaan de vijf met de trein. Anders heb ik er niks aan.

Een beetje onhandig is het wel. Dat merk ik behoorlijk snel. Onhandig om dit deel twee is uit een serie. Ik ken precies niemand. Daardoor voelt het meteen vreemd en vind ik het maar moeilijk om vrienden te worden met deze vijf. Het plot vind ik ook maar een beetje vreemd. Dat komt ongetwijfeld doordat ik deel 1 niet heb gelezen. Dus dit wordt een soort van recensie die waarschijnlijk niet helemaal eerlijk is. En laat ik het ook gewoon kort houden… Er zit te weinig trein in.

Excuus voor deze waardeloze soort van recensie. Maar ik weet er gewoon niet echt iets van te maken. Ook geef ik er geen manen aan omdat een waardeoordeel niks voorstelt. Het is voor mij compleet onnozel om dat te doen. Ik weet gewoon niet wat ik erover moet vertellen. Er is gewoon nul binding met mij en het boek. Tja. Dat kan gebeuren. Misschien moet ik dan nul manen geven? Dan betekent nul manen bij deze “geen mening”. Ach tja…