En dan staat ineens het hele internet vol met dit boek. Misschien niet het hele internet maar in ieder geval het stukje waar ik me bevind. Voor de zekerheid check ik nog even bij @vlogmeisjegalore of dit iets voor is en ze geeft een thumbs up. Niet echt hoor. Ze zei iets maar ik weet ff niet meer precies wat. Ook heb ik niet zo heel veel zin om dat op te zoeken. Lang verhaal kort is dat het boek mijn kant op komt. Ik ga mee op de keiharde hype. Ook zag ik dat @_jufchantalsboeken hieraan ging beginnen dus starten we een soort van tegelijk. Ik ben benieuwd wat zij ervan gaat vinden. Ondertussen is dit natuurlijk alweer superlang geleden hoor. Mijn soort van recensie zijn veel later dan dat ik het boek uit heb. Maar ik ga je niet uit die droom helpen. Laten we gewoon doen alsof dit allemaal precies net is gebeurd allemaal. Je kan trouwens bij haar ook al zien wat ze ervan vond! Hebben we dezelfde bevindingen of heb ik het echt niet begrepen? Je hebt immers de manen al gezien… ook weer zoiets waardoor mijn inleidingen altijd zinloos zijn. Ik ga maar eens lezen (stiekem allang gedaan natuurlijk). Ohja, ik ga proberen het niet te vergelijken. Serieus. Als ik het wel doe moet je me daarop aanspreken. Keiharde standjes geven. Nu ga ik echt lezen. Tot zo.

De oma van Charlie verdwijnt. Dat is niet zo best. En vijf jaar later is ze nog steeds niet terecht. Blijkbaar beschikte zij over toverkracht maar Charlie weet dat niet echt meer. Het is in ieder geval tijd. Als je wilt weten waar het tijd voor zou moeten zijn dan moet je het gaan lezen. Geen spoilers van mijn kant. Eigenlijk heb ik al teveel gezegd. Maar ja… anders wordt het wel heel lastig.

Oké. Het begint interessant. Er wordt een wereld voor me neergezet waarvan ik denk dat ik het wel tof ga vinden maar na een pagina of vijftig begin ik het wel wat zwaarder te krijgen... Weet je nog dat ene dikke boek waar ik het in de laatste soort van recensie over had? Dat is dus, onder anderen, deze. Die andere ga ik niet eens bespreken. Die las ik niet uit. Die ligt nu op de stapel ‘winacties’. Misschien kan ik er iemand anders ongelukkig mee maken. Je hoort het al wel een beetje. Ik maak het niet zo heel vaak mee dat een boek echt niet voor me werkt. Dat ik er geen binding mee voel en me er doorheen moet worstelen. Maar ineens heb ik het twee keer achter elkaar! Dat ik de woorden lees maar zich niet nestelen in m’n brein. De uitdaging voor mij is om het nu niet af te kraken maar moet onderzoeken waar dat aan ligt.

Het zal wel aan mij liggen. Alles wat ik lees komt niet bij me aan. In hoofdlijnen kan ik je nu wel een beetje vertellen waar het over gaat maar daar houdt het ook wel een beetje op. De hele wereld wordt voor me geschetst maar ik snap er niet al te veel van. Misschien mist de urgentie? Misschien heb ik officieel teveel van dit genre gelezen? Misschien vind ik het wel te ver gezocht? Of ben ik gewoon te dom om het te begrijpen? Het lijkt wel alsof er iets met de vertaling is die ik niet goed kan vatten. Voor mij lopen de zinnen niet helemaal lekker. Voor een ander misschien juist wel, maar voor mij dus niet. Of ben ik me nu teveel aan het verantwoorden omdat ik het niet zo goed vind? Dat ik het spannend en een beetje eng vind om keiharde kritiek te geven op iets wat ik zelf niet beter kan. Op dit moment dan. Want ik heb immers nog nooit een boek geschreven. Misschien ben ik wel een geniaal schrijver. Je weet maar nooit. Maar goed… Er is eigenlijk maar weinig waarvan ik denk ‘YES!’ Maar dit kan dus echt helemaal aan mij liggen hoor. Misschien is het echt super goed en zie ik het niet. Het vorige boek liet ik staan omdat ik er ook echt niet doorheen kwam. Het kan zijn dat ik in een fase zit waarbij het geschreven woord m’n oogballen wel bereikt maar vervolgens niet naar m’n hersens worden getransporteerd. Aan de andere kant… ik las laatst iets van Lisa en daar kwam ik dan weer heerlijk in en was ik er zo doorheen. Dus wellicht ligt het wel aan dit boek. Maar bij iets anders duurde het weer langer. Ik vind het maar ingewikkeld..

Het duurt even maar dan gebeurt er toch weer  iets wat mijn interesse wekt. Nadat ik ook iets las waardoor ik aan MarioKart moest denken. Dat vond ik wel even leuk. Maar dan verval ik toch weer in die andere modus. Sommige dingen komen totaal uit het niets voor me. Heb ik over iets heen gelezen? Dat zou kunnen… de manier waarop de zinnen zijn opgeschreven pakken me niet. Elke zin weer. Of dat ik iets lees en dan denk van ‘huh? Is dat ook gebeurd?’ Dat heb ik dan met m’n hersens uit gelezen ofzo. Maar als het er staat moet er al eerder iets over verteld zijn, toch? Dat weet ik echt zeker. Ik heb echt geen idee hoe ik dit heb gelezen. Even een voorbeeld. Ineens was er een bord spinazie. Waar komt die ineens vandaan?! Die werd dus eerder al genoemd. Niet gelezen. Niet onthouden. Dat is het voornaamste. Ik lees een hoop maar onthoud maar heel weinig.

Volgens mij heeft Kirsten het zelf niet gelezen maar is ze afgegaan op wat lezers ervan vinden die een beetje op mij lijken. Anders had ze het denk ik niet aangeraden. Verwacht ik. Of wel. Geen idee. Dit komt in ieder geval niet als beste tip in de top 5 van 2021…