Je weet het. Als er iets van ATLA uitkomt ben ik van de partij. Ik ga lezen. Tot zo!

Uncle Iroh heeft een boekwerk nagelaten voor zijn neef Zuko. Inmiddels is Zuko Firelord van de Firenation en is Uncle Iroh pleite. Het is een boekwerk waarin hij terugkijkt naar het verleden. Waarin hij zijn kant van het verhaal vertelt. Waarin brieven zijn te lezen van Zuko naar hem en waarin andere snuisterijen te vinden zijn.

Tja. Eigenlijk vind ik het altijd te gek als er iets nieuws is van deze geldmachine. Want dat is het. Gewoon geld verdienen met iets meesterlijks van 15 jaar geleden. En daar doe ik aan mee! And i love it! Maar is dit dan net zo meesterlijk als de animatie? Je weet wel… De beste animatieserie ooit! Uuuhm… Nee. (die uhm is sarcastisch bedoeld)

Inderdaad. Dit is absoluut niet wat de serie wel is. Ten eerste is het een boek. Dat is wezenlijks iets anders. Compleet ander medium. En als je dat niet vind… uhm... nou ja… geen idee. En het is geen verhaal. Wat ik te gek vind is de nostalgische waarde dat dit artefact heeft. Het neemt me weer even mee naar de serie die ik lang lang laaaaang geleden zag. En toen nog eens. En nog eens. En nog eens. En nog eens. En no… je snapt het idee. Pure nostalgie dus. Het zijn ook niet alleen vastzittende blaadjes maar er zijn ook envelopjes te vinden. Brieven van Zuko maar er is ook het menu te vinden van The Jasmin Dragon. Helemaal leuk! 

Even wat kritiek. De tekeningen zijn erg wisselend in stijl. Of nou ja… Volgens mij is het het idee van foto’s. Van hun tijd samen maar ook uit het rijke verleden van de vuurnatie. Dat laatste vind ik goed gelukt. Ook zijn Azula’s crazyeyes weer te vinden waar ik elke keer weer de kriebels van krijg. Maar de “foto’s” die in de tijd van de serie zijn gemaakt vind ik niet zo wat. Anders dan ik gewend ben van de serie. #conservatief ik weet het. Maar goed. Ik geef het toch 4 manen omdat ik het tof vind. Nou en. Maar als ik de serie niet zou kennen dan had ik hier echt precies heeeeeeelemaal niks aan gehad. #onlyfans hmm… volgens mij is die hastag niet gepast.