Dit is een uitstapje mijn broeders. Samen met mijn droek @vlogmeisjegalore ga ik dit meesterwerk lezen. Deng hoef ik daar niet voor neer te leggen. Nee mijn broeders, het staat al jaren in m’n kast. Echt horrorshow. Tot zo.

Alex is een puber en leeft in de nabije toekomst. Van een beetje Ultrageweld deinst hij niet terug en als leider van een bende komt dat niet slecht uit. De overheid is aan het experimenteren en Alex wordt een proefpersoon. De wil tot geweld zal uit hem worden gehaald. Maar of dat lukt…

Als ik begin te lezen zie ik het voor me. Ik hoor de muziek denderen. Dat lange fantastische openingsshot van de film. Ik hoor de stem van Alex zo dicht bij m’n oor dat het lijkt alsof hij naast me staat. Gelukkig is dat niet zo. Want hij zou me helemaal naar z’n grootje hebben getrapt. Terwijl ik dit schrijf krijg ik helemaal zin in de film! Wacht ff... die ga ik eerst kijken. Ben zo terug!

Dat was awesome. Maar ik kan wel blijven wegrennen voor wat ik moet opbiechten. Kirsten en ik zouden samen lezen. Maar wat zij niet weet is dat ik vals heb gespeeld. Maar voordat je helemaal kwaad wordt Kisten, laat het me uitleggen. Je kan het eigenlijk al raden want ooit was ik al eens begonnen. Toen de vertaling uitkwam in 2012. Het treinkaartje met de datum 01-09-2012 zit nog tussen pagina 76 en 77. Zover was ik toen gekomen. En waarom ik stopte is me weer helemaal duidelijk. Precies dezelfde reden waarom ik dit keer weer stopte. Het ligt niet aan het verhaal. Dat zie je aan m’n beoordeling. Nee mijn broeders, de vertaling is echt vreselijk. De slang trek ik maar slecht en kan mijn aandacht er niet bijhouden.

Luisteren. Dat is wat ik ging doen. En dat bleek een goede keus. Het was te gek! Het boek is nog zoveel meer disturbing dan de film. Alex zegt dat ik zijn enige vriend ben. De lezer. Little does he know. En tot het laatste moment geeft Alex mij de heebegeebees. Hij lijkt elk moment te kunnen ontploffen. Maar goed… misschien kan je een echte recensie van dit stukje hardcore literatuur op Kirsten haar insta vinden…