Liep ik laatst een beetje door @broese_utrecht (ook voor het eerst trouwens) om de nieuwe Stach op te halen en niet een nieuw boek te kopen. Want dat mocht niet. Tja… trouwe volgers weten het… eerst de te lezen plank leeg lezen! Maar ik kon er niets aan doen! Echt niet! Ik was verrast doordat ik ineens dit, volgens mij, laatste deel zag staan. Het Land van Raas vond ik te gek en deel twee kon mij ook zeer zeker bekoren. En de titel laat mij denken dat dit episch gaat worden. Lord of the Rings-achtige proporties aan gevechten en alles en zo. Je kent het wel. Kortom: er zijn verwachtingen. En ik kon echt niet wachten totdat het Nederlands verscheen. Dus het is eigenlijk niet mijn schuld maar die van de winkel. Hadden ze het maar niet in de schappen moeten zetten. Ik neem op geen enkele manier verantwoordelijkheid voor dit voorval. Zoals het hoort. Maar doordat m’n te lezen plank weer groeit moet deze er meteen weer af. Dus ik begin gewoon nu. Ik ga lezen. Tot zo.

Rose en Arthur gaan weer naar Roar. Dus… Roos en Arthur gaan weer naar Raas. Dat is het in het Nederlands. Dat houd ik ook zo. Behalve Crowky. Die naam is echt te goed. Maar die Crowky is dus pleite denken ze. Dus ze hebben niks te vrezen. Ze kunnen gewoon relaxen en voorbij het Einde gaan. En dan gebeuren er dingen. Dingen waarvan je kan denken “That’s rough buddy.”

Wachten is dus blijkbaar niet een van mijn specialiteiten. En dat terwijl ik altijd anders heb gedacht. Dat is natuurlijk niet zo. Dit weet ik al een hele tijd maar ik probeer me er nog steeds van te overtuigen dat het niet mijn schuld is dat ik dit boek kocht. De cover, en ook van die andere, vind ik erg tof. Draken die keihard vuur lopen te spuwen en zo. Awesome. Hier hoop ik op. Epicness. Maar ik weet niet wat het is. Misschien is het omdat ik het Nederlands gewend ben want ik heb wat moeite om er echt in te komen. Uiteindelijk komt het wel hoor. Het kan komen door de namen die soms net ff anders zijn. Of misschien is de vertaling gewoon heel goed en hebben ze het in die vertaling überhaupt beter gemaakt. Ik weet het niet zo goed. Nu lijkt het alsof ik het stom vind maar dat moet je weer uit je hoofd zetten. Ik vind het namelijk niet heel stom maar ik vind het dus ook niet helemaal te gek. Ik vind het een soort van prima of zo. De titel doet een groot episch gevecht verwachten. En daar moet ik lang op wachten. Nou ja… Heeeeeel erg lang…

Er zitten wat dingen in die ik tof vind. Van die dingetjes die ik niet verwacht. Zoals met die Crowky. Maar ook wat dingen die ik een beetje lame vind. Hoe erg is dat precies? Ik weet het niet. Ik vond het leuk maar niet hetgeen waarop ik had gehoopt. De serie vind ik echt sterk openen met Het Land van Raas. Met de hele wereld die gecreëerd is kan je alle kanten uit en dan vind ik het ergens jammer dat het laatste deel een beetje vlakkig blijft of zo? Ik weet ook niet hoe ik het precies moet zeggen. Vanaf ruim de helft kon ik er wel echt van genieten maar het duurde dus wel ff. Of dat nou aan het Engels ligt of niet… Ik zal het nooit weten. Tenzij ik de vertaling ga lezen natuurlijk. Moet die wel uitkomen. Geen idee of daar al nieuws over is. Jij? Tekeningen zijn er voldoende maar zo te gek als de cover vind ik ze niet worden. Die is ook in kleur. Dat zal het zijn. Maar goed. Het was een prima boek. Misschien had ik m’n queeste ervoor niet hoeven te onderbreken maar ach. Ik zou het ooit toch lezen. En als jij Land van Raas fan bent ook.