Jaaaa hooooor! De laatste vrijdag van de maand. Langzaam laat ik mn liedjes uit m’n systeem verdwijnen. Niet te lang over nadenken. Niet steeds maar denken over bepaalde standaarden. Gewoon doen wat binnen mijn kunnen ligt. Nu klinkt het alsof ik aan het verantwoorden ben… Hmm… Aan de ene kant ben ik er onzeker over en aan de andere kant boeit het me helemaal niks. Maar echt. Ik vind het vooral spannend wat andere ervan vinden. En tegelijk boeit het me ook weer helemaal niks. Vreemd vind ik het.

Geniet met me mee of doe helemaal niks. Het maakt mij niet uit. Ik doe waar ik zin in heb. Ook als het artwork niet is zoals ik eigenlijk wilde. Nu is er niks meer aan te doen. En weer voel ik dat ik mezelf aan het verantwoorden ben.

Kijk vooral op www.desebastiaan.nl of de link in de bio om te horen. Het staat ook op Spotify en YouTube. Maar m’n website is het allerbeste om ff te kijken. Laat vooral weten wat je ervan vindt. Of niet. Kan ook.

Alles dus door mijzelf. Maar heel stiekem heeft @sannerooseboom nog een blik op de tekst geworpen en hier en daar nog wat gezegd. Dus bijna alles door mijzelf.

Een beetje context:
Maar wat hebben deze foto’s met dit lied te maken? Dat zal ik je nu uit de doeken doen. Want als je de foto’s inspecteert zie je misschien niet echt iets vreemds. Behalve dan dat de naam van de school veranderde die vakantie. We zijn als het gehele cluster opgeschoven en zitten alle kinderen nog steeds bij elkaar. Maar er is 1 iemand niet opgeschoven. Precies. Ik. Je ziet het niet maar ik zit toch wel echt nog steeds in groep 6. Het lied heet dan ook ‘Terug naar dezelfde klas’. Morgen te beluisteren op Spotify en YouTube en m’n website enzo. Ohja! Ik heb ook ineens een beugel. Heeft niet echt geholpen.

ZING MEE! Terug naar dezelfde klas
De zomer is voorbij ik ga niet meer naar het strand
En voorlopig mag ik niet meer laat naar bed
Ontkennen kan niet meer ik ben er echt beland
Ik heb het niet gered

K’ Was hier vorig jaar dus ik ken het hier al
Dit lokaal is net mijn thuis
Ik weet dat ik hier nog wel even blijven zal
Ik pak m’n koffer en verhuis

Ik ga terug naar dezelfde klas
Waar ik vorig jaar dus ook al was

Ik ga naar een klas waar ik de oudste ben
Waar de jongens nieuw en snoezig zijn waar ik het huiswerk ken
Waar ik staar uit het raam niet luister naar mijn naam
Door mijn oortjes kan ik die niet verstaan

terug naar dezelfde klas
Waar ik vorig jaar dus ook al was
Terug naar dezelfde klas
Waar ik vorig jaar dus ook al was

Dit jaar wordt nog mooier dan het vorige jaar
Het wordt een heel groot feest
Ik weet toch alles al, dus ben als eerste klaar
Ik word stoer, groot en onbevreesd
Dus wat wil ik het allermeest?

ik ga terug naar dezelfde klas
Waar ik vorig jaar dus ook al was
Terug naar dezelfde klas
Waar ik vorig jaar dus ook al was