Daar is het. De soundtrack bij het boek Luna! En ik ben er trots op. Met heel veel dank aan @pieterkoolwijk voor de inspiratie! Luisteren kan gewoon hieronder. En laat me vooral weten dat je het tof vindt. Als je het stom vindt moet je dat gewoon achter mijn rug om doorvertellen.

 

Heb je geen Spotify? Scroll dan verder naar beneden. Daar vind je de youtubevideo!

Vind je het echt heel tof?! Verderop kan je het liedje zelf leren spelen! Daar zijn allemaal dingen voor te downloaden. AWESOME! Gewoon naar beneden scrollen! (misschien doe ik nog wel een online lesje voor de echt geïnteresseerde)

Het artwork heb ik ook zelf gemaakt en de Luna die je daar ziet is natuurlijk zwaaaaaar geïnspireerd op de Luna van de cover door @lindefaas_illustration

Natuurlijk vergeet ik mijn liefste Lucas niet. Hij speelde her en der wat prachtige gitaren die alles net even die laatste scheut awesomeness geeft. Verder heb ik alles ingespeeld in studio straatweg.


En wil je Luna nou ook zelf leren spelen? Dit zijn een aantal dingen om je op weg te helpen. 

gitaartab: Ik Zie Je_tekst_en_gitaartab.pdf

Om te beginnen heb ik een gitaartablature (ofwel tab) gemaakt. Hiervoor hoef je helemaal een noten te kunnen lezen! Het nummertje vertelt je welk vakje (fret) je moet hebben en het lijntje waar dat op staat vertelt je welke snaar. Het vertelt je alleen niet de timing en hoelang noten duren. Daarvoor zou je toch echt moeten luisteren. Ook heb ik de tekst voor je opgeschreven. Kan je lekker meezingen.

backingtrack: Ik zie je_backingtrack.mp3

Als je eenmaal een beetje mee kunt spelen wil je natuurlijk ook wel eens meespelen zonder dat je de gitaar hoort in het liedje! Daarom kan je een mp3tje downloaden waar ik de slaggitaar heb weggehaald. Kan je lekker oefenen!


Nog een klein verhaaltje

Ik ga hier niet met valse bescheidenheid zitten te zeggen dat ik Luna al maanden geleden mocht lezen. Ik vind mezelf nu een beetje stoer. Het was awesome. Het was prachtig. Het raakte me aan alle kanten. Daar later meer over. 4 juni kan je het kopen! Nee… MOET je het kopen! 

In januari speelde ik een beetje op m’n gitaar en daar was ineens een ding. Iets moois… Iets waarvan ik meteen wist dat dit voor Luna moest gaan zijn. Na een maand de hele tijd dit te spelen durfde ik eindelijk @pieterkoolwijk te vragen of ik een song bij zijn waanzinnige boek mocht maken. En zo geschiedde dat we een moment samen hadden en daar vrij snel iets tofs uitkwam. Een perspectief waar ik heel enthousiast van werd. Even later kreeg ik ook nog wat random zinnen van Pieter op spreekwoordelijk papier en kon ik aan de slag. Het bleek de beste tekst te worden die ik ooit schreef. Vind ik dan hè… Niet dat je denkt dat iedereen dat vindt. Misschien vindt jij het wel helemaal niks… Dat kan… Maak zelf dan gewoon een beter liedje! Dan praten we later wel verder. Het is een soort van poëtische maar toch ook wel echt zoals ik. Direct.

Het artwork maakte ik ook zelf. Natuurlijk was het tof geweest met iets van @lindefaas_illustration maar het zou ook niet helemaal kloppen. Het perspectief is anders. Ik moest het gewoon zelf doen. En daarbij is dit in de lijn van het andere artwork voor allemaal andere songs. JA ECHT! ANDERE TRACKS! Maar eerst deze. Dit plaatje is natuurlijk niet het volledige artwork!

Ik ben trots op deze song. Zoiets heb ik nooit eerder gemaakt. Nooit eerder was ik zo lang met een tekst bezig. Je mag zelf oordelen. Maar ga me niet vervelen met negativiteit. Ik wil alleen de leuke berichten. Ik ben ook maar een mens met gevoelens enzo.