In 2016 vroeg Maike, zij organiseerde de sinterklaas intocht in Utrecht, of ik niet iets wilde doen. Een liedje zingen bijvoorbeeld. Al jaaaaren had ik niets met sinterklaas gedaan. Niet gevierd, geen liedjes, gewoon niks. Het is niet echt mijn feest laten we maar zeggen. Ook ik heb mijn gedachten over dit feest en ging ik met Maike erover hebben. Wat zou ik dan gaan doen en zo kon ik ook wat vragen stellen. Utrecht was aan het uitfaseren van zwarte piet begonnen en daar ben ik helemaal voor. Dus die horde was gepasseerd. Maar ja... wat zou mijn invulling zijn? Liedjes liggen natuurlijk voor de hand. Iets te voor de hand. En aangezien ik precies nul fijne sinterklaasliedjes ken dacht ik "Ik maak er zelf wel eentje!" en zo geschiedde. Ik ging schrijven. Daar kwam 'Dat is Sinterklaas!' uit. Een begin dan.
De coupletten en refreintjes stonden wel aardig. Wat niet veel mensen weten is dat ik er ook wat mee wil zeggen. Het is subtiel maar het zit er wel degelijk in. Ontdek het vooral zelf en trek je conclusie.
Ook schakelde ik hulptroepen in. De broertjes van Melis wel te verstaan. Twee paar ogen en hersen extra. Die hadden briljante toevoegingen en kwam alles mooi bij elkaar. En daar was het. Wat het eerste deel zou worden. tijden de intocht zong ik het lied op een vol Domplein voor Sinterklaas en iedereen die erbij was.
In 2017 vroeg Maike me weer. Dus maakte ik deel 2 van wat een trilogie zou worden en wederom zong ik het Domplein kapot!
In 2018 was ikzelf kapot. Toch maakte ik het derde en laatste deel uit de 'Dat is Sinterklaas!' trilogie. Het zou het einde zijn van mijn sinterklaasliedjes. Dat was Sinterklaas. Als je nou echt kleine kinderen hebt zou ik die achterwege laten. Als ze toch niet meer geloven ga je gang. Of als je je kinderen wilt vertellen dat hij niet bestaat kan je dit natuurlijk ook gewoon opzetten. Helemaal leuk.
Veel plezier ermee.