Het is de laatste vrijdag van de maand en dat betekent een nieuwe song. Als ik toen geweten had… staat nu op spotify, YouTube en hier op www.desebastiaan.nl enzo.
Vorige week heb je al een beetje kunnen lezen waar de oorsprong ligt van dit alles. Ik zou het tof vinden als je me laat weten wat je ervan vindt. Als je het niks vindt moet je dat maar niet doen. M’n hart breekt dan in 1000 stukjes.
Als de tekst of het hele nummer je bekend voorkomt weet dan dat je niet alleen bent. De struggle is real. Ook dan mag je tegen me aan praten. Op dit moment gaat het heel goed met me ruim 2,5 jaar na m’n verschrompeling. Therapy werkt :) En de belangrijkste persoon in mijn leven is ook te horen. Voor mij geeft het nog meer kracht aan het nummer. Dus als je je afvraagt wie die vrouw is die je hoort… zo klinkt Melis dus.

Dit is het verhaal achter de song.
Zonder deze foto was mijn “nieuwe” liedje er niet geweest. Ik schreef het begin 2019 en was net een paar maanden helemaal naar z’n grootje. Mijn hele brein lag overhoop en m’n lijf deed lekker mee. Creatief stond ik volledig stil maar toch is deze song toen gemaakt.Al heel snel liep ik bij de psycholoog om uit te zoeken hoe ik mezelf weer terug kon vinden. Het leek haar een goed idee om iets met gevoelens te doen. En dat was het zeker. ‘Schrijf het op.’ Zei ze. Wat dan? Ik had geen idee wat ik voelde. En hoe dan? Er waren er zoveel tegelijk dat ik geen idee had…

Ze vertelde mij ook dat ik ‘terug moest naar m’n geboorte.’ Hoe dan?! ‘Dat je met je vader en je moeder moet gaan praten.’ Ojeej. Ingewikkeld. Maar toen m’n vader langskwam, wat op zichzelf al een hele bizarre ontwikkeling was, nam hij een flinke stapel foto’s mee. En toen ik deze zag werd ik knetter emotioneel. Ik zie mezelf voordat m’n leven een andere wending zou gaan krijgen. Ik zie een blij, onschuldig en onbevangen jongetje… en toen besloot ik een song te schrijven. Een positief lied in een tijd waarin ik dat wel kon gebruiken. Dat heb ik 1 zin volgehouden. Het bleek toch iets te worden waar mijn boosheid uitkwam. Eindelijk late ik bepaalde gevoelens toe. Er is geen woord gelogen. Op dat moment voelde ik het precies op deze manier.

Onlangs heb ik besloten om liedjes af te maken en elke laatste vrijdag van de maand een nieuwe te releasen. Dit nummer wilde ik nu doen. Ik moest het wel opnieuw zingen en her en der wat schaven. Als ik ga zingen probeer ik me er helemaal aan over te geven. Altijd. Perfect zal het nooit worden. Ik ga voor het gevoel. En toen ik ging zingen kreeg ik het gevoel van toen ik het schreef. Heftig. Ik twijfelde of ik een bepaald stuk eruit moest halen of juist moest laten zitten. Dat laatste heb ik gedaan. Mijn emoties mag jij ook best horen of misschien zelfs voelen.